Всички сме чували за режимът на Атанас Узунов, който направи

...
 
Всички сме чували за режимът на Атанас Узунов, който направи
Коментари Харесай

Атанас Узунов за своя режим и промяната на живот: Хилядите благодарности и щастливи хора ме карат да продължа напред. Усещането е много приятно.

 

Всички сме чували за режимът на Атанас Узунов, който направи чудеса като промени живота на хиляди хора в България. Личната му борба с килограмите го въодушевява да сътвори режим, който да показа с хората, които също страдат от наднормено тегло. За доста малко време, резултатите от него са повече от зашеметяващи. Основната цел на режима е да се поддържат естествените за телосложението килограми и най-важното – грижа за здравето.

 

За „ Режимът Чудо “, борбата с наднорменото тегло, силата на вярата и желанието за по-добър живот, вижте в изявлението от първо лице.

 

Благодаря Ви, че приехте поканата за изявление. Разкажете ни за Вас и персоналната Ви борба с килограмите.

Личната ми борба е като тази на всички останали. Тя не е по-различна. Лошо и неравностойно е, когато човек не е осведомен или е с подвеждаща информация. Обикаляш по диетолози и всевъзможни хора, които схващат и ти споделят какво да правиш, само че не се получава. Или в случай че се получи, не може дълго време да спазваш това нещо. Идва миг, в който ти писва и се връщаш към остарелия метод на хранене и нещата стават още по-зле, изобщо в случай че се стигне до там. Но в множеството случаи нищо не става. Проблемите с килограмите и болесттите около тях си остават. Това е битката, която е доста неравностойна.

 Какво Ви въодушеви да създадете този чудноват режим и да го споделите с останалите хора, които страдат от наднормено тегло?

Вдъхнови ме това, че знак по какъв начин се усещат, по този начин както аз съм се чувствал. Знам и за лутането им и неравностойната им битка, както загатнах доскоро. Исках да им оказа помощ с това, което научих и видях по себе си. И това, което се случи с мен, с цел да им оказа помощ да се оправят и те и да спре това блуждаене и цялостен живот да сме на диети.

 

Каква е разликата сред диета и режим?

Диетата е нещо краткосрочно и е сложна за осъществяване. И в множеството случаи не работи. Тя е сложна за осъществяване в нескончаем интервал от време и като приключим с нея, си връщаме килограмите. Това е диетата. А режимът е метод на живот. Една хранителна просвета. Да премахнем това, което е довело до проблемите и заболяванията и напълняването, тъй като не приказваме единствено за визия, само че и за здравословното ни положение.

 

Всяко начало е мъчно. Какво Ви накара да не се отказвате от крайната цел и да постигнете този замайващ резултат?

Даже прекалих със свалянето на килограми. Това е неточност, от която съм се поучил и която сега споделям на хората да не я вършат. Човек се учи от грешките си. Прекалих, тъй като прекалено много отслабнах и не се усещах добре и така нататък Тук не става въпрос единствено човек да стане доста слаб – не. А да се върне в естествените си килограми и несъмнено, когато това се случи, всичко стартира последователно да се оправя. И сърдечносъдови болести, високо кръвно, диабет и доста други болести. Затова задачата не е да станеш слаб. Когато започнах, това беше моята концепция. Но сега, с годините и опита, който получих и с хилядите хора, с които дружно преминахме през това, преди всичко е здравето и естественото телосложение. И да бъдеш здрав и със самочувствие. Дори спиш по-добре.

 

Как успявате да окуражите Вашите почитатели?

Когато започнах ги окуражавах единствено със себе си. В момента, към този момент седма година се окуражават от постигнатото от другите хора и от познатите си. Тук към този момент приказваме за нещо, което се вижда, освен чува. И въпреки всичко се пробвам да им обясня какъв брой е значимо какво слагаш в устата си за здравето и по-късно за килограмите.

 Атанас Узунов за своя режим и смяната на живот: Хилядите благодарности и щастливи хора ме карат да продължа напред. Усещането е доста прелестно.

Има ли такива, които просто се предават и прекъсват режима? И каква е Вашата реакция?

 

Има такива хора. Те са три вида хора. Единият вид си съблюдава режима цялостен живот. Другият вид прекъсва режима и след спирането и връщането на старите хранителни привички, се връщат и болесттите и килограмите. И тези, които не могат да го съблюдават и просто се отхвърлят. Различни хора, разнообразни характери. Но 80 % от хората си съблюдават режима, а и в него няма ограничения от нищо. В режима има заместители на захар. Има ужасно доста храна. Торта, сладкиши, кекс. Но без захар и бяло брашно. А с техни заместители.

 

Има ли неразрешени и позволени храни и кои са те?

 

Разбира се, че има. Когато започнах си споделих, че ще е хубаво да има неразрешени храни и то такива от които хората ще могат най-трудно да се лишат и ще би трябвало да се намерят техни заместители. Според мен най-голямата победа, с изключение на режимът е това, че ние и посредством концепциите на хората, създадохме опция на всички храни, които ни разболяват и тровят. От тортичката до кексчето и даже хляба.

 

 Колко съществени хранения би трябвало човек да има дневно?

Както едно време са се хранили по три пъти дневно, мисля, че това е най-хубавият вид. Но има един миг, в който човек, който е позакъсал със здравето и килограмите е хубаво за начало да понижи още храната. Не приказвам за количеството, а да остави организма да почива. Какво имам поради? Отдавна се споделя, че закуската е най-важна, с цел да имаш сила през целия ден. Това е погрешно, тъй като още преди да се разсъни човек, в организма му има коктейл от хормони, които му дават сила. И когато стане заран, той би трябвало да стартира да работи, а не да стартира с чиниите с мекиците. Организма не чака изобилната закуска. Той желае дейности. И когато се остави организмът да почине малко от храна, обядът и вечерята са без никакви ограничавания в количествата. Режимът е да се храним до задоволеност. Но не да се храним непрестанно и по 6-7 пъти дневно. Закуска, по-късно отново да хапнем, след това обяд, вечеря и някои даже се хранят и през нощта, което е неприемливо. Трябва да се храним обикновено и организмът да почива от тази храна.

 Атанас Узунов за своя режим и смяната на живот: Хилядите благодарности и щастливи хора ме карат да продължа напред. Усещането е доста прелестно.

 Въглехидратите ли са най-големият зложелател на човешкия организъм?

Не. Има два вида въглехидрати, както има и два вида калории. Единият вид въглехидрати са тези, които ни разболяват и ставаме цялостни. Другият вид са потребните въглехидрати, които ни трябват. В режима има въглехидрати и от салати, ядки и от други храни. Но това са потребните такива. Друг е въглехидратът от парче торта или някакъв тип баничка и така нататък В режима има страхотни баници от бадемово брашно, да вземем за пример. Вредният въглехидрат е куха калория без никаква стойност и на всичкото от горната страна те разболява.

 

От опита, който сте натрупали с Вашите почитатели, мислите ли, че отслабването на хора, които имат наедрял кокал е по-различно от на останалите? Или това е просто мит?

Има хора, които са по-предразположени към напълняване и по-едри. Но повярвайте ми, кокалът даже и да е с два сантиметра по-дебел от на другия човек, няма общо със сложността на отслабването. Пълнотата е подкожна лой, а не кокал. И тя се образува от храната, която човек гълтам, тъй като не може да я изразходи. Това е казусът.

 Атанас Узунов за своя режим и смяната на живот: Хилядите благодарности и щастливи хора ме карат да продължа напред. Усещането е доста прелестно.

Кои са най-честите аргументи за наднорменото тегло? Депресия, здравословен проблем или просто мързел?

Ще се опитам да съм оптимално къс. Аз не упреквам хората, които са цялостни от мързела им. Повярвайте ми, 90 % от тях желаят да отслабнат. От 100 индивида, двама ще си кажат, че са си добре по този начин. Но другите 98 желаят да отслабнат и се борят. Но отиваме още на първия въпрос, който го говорихме, за незнанието по какъв начин. И вторият проблем е засипването на храни, от които се пълнее и в магазини и на всички места. Тези хора не са мързеливи. Храната им е под носа, от която ужасно доста се пълнее. Другият проблем е незнанието. Познавам цялостни хора, които от заран до вечер работят, само че не знаят с какво и по какъв начин да се хранят. Защото няма реклама на зеленчуци, а на други неща. Не приказваме единствено да си слаб, а за здраве. За тези седем години и срещите ми с толкоз доста хора, мога да напиша тонове книги, за това какво им се случи, когато трансформираха метода си на хранене. От 20-годишни до 80-годишни. И 70 % от хората са със затънал метод на живот. Но при всички, позитивните резултати са в голяма степен. Когато промениш метода си на хранене, променяш и здравословното си положение.

 

 Физическата интензивност наложително изискване ли е за по-добър резултат?

Когато подложиш човек с огромно наднормено тегло на по-интензивна подготовка не е добре нито за ставите му, нито за сърцето му. Той би трябвало дружно с храненето да прави разходки. Аз съм някогашен състезател и до ден сегашен понякога спортувам. Но най-важното нещо е храната. Една чаша кола се изразходва 45 минути с бягане. Една бисквита се изразходва с 35 минути плуване. Да не приказваме за хляба, тестото и захарта, които тези хора одобряват денем, тъй като те не се задоволяват единствено с една бисквита и кола. Тези неща се трансформират в подкожна лой. И другия вид висцерални мазнини – слаб извън, тлъст от вътрешната страна. Около сърцето и черния дроб има доста лой. Така че тук приказваме за 90 % хранене и 10 % спорт. Няма по какъв начин един човек на 60-70 години да прави силови тренировки. Знаете ли, че към този момент има и затлъстели бебета. Всичко това е вследствие на храната. Не разясня за учениците, там ситуацията е ужасно. Така че преди всичко е храната, по-късно спортът.

 

Коя е най-голямата неточност, която позволяват хората при хранене?

 

Най-голямата неточност е потреблението на храни, които ни тровят и убиват. Диабет вид 2 се е нараснал със 700 % за 40 години. Това е захарният диабет. Тази болест поразява всички органи и в доста случаи изходът е летален. Диабет вид 2 се получава от прекомерно доста захар в кръвта. А тя не идва от водата, а от храната. Най-голямата неточност е незнанието с какво да се храниш и смесването на храните. Например самун със сирене, с месо, с ориз и така нататък И захарта, бялото брашно, оцветения „ здравословен “ пълнозърнест самун и така нататък Всичко това е голяма неточност и това проличава, тъй като ние сме на пето място в Европа по затлъстяване. В Съединени американски щати също е голям проблем. Всичко това идва от храната.

 

 

В своето обезсърчение, доста хора прибягват до крайни ограничения като хапчета за намаляване. Защо съгласно Вас те избират този вид, а не режим, комбиниран с тренировки?

 

Първата причина е, че доста бързо пробваш доста диети и нищо не се получава. Отчайваш се и виждаш в аптеката или реклама по тв приемника за някакво хапче за намаляване и започваш да го пиеш, тъй като не виждаш различен излаз. Няма опция на друго. Единствената такава за момента е режимът. Не го споделям, тъй като аз съм го основал, а тъй като обстоятелствата са на разположение. Отчаянието води до още по-голяма меланхолия и напълняване. Това е казусът. Не мога да кажа дали са нездравословни. Със сигурност не са потребни. Но за това дават отговор хората, които са ги произвели и продават. Десетки хиляди хора съумяха да отслабнат с режима. Не може да изпиеш през днешния ден три хапчета за намаляване и по-късно да се нахраниш уместно.

 

Смятате ли, че се появиха прекомерно доста фитнес инструктори и диетолози, и това ненапълно е рисково за хората, които са с наднормено тегло, тъй като в своето обезсърчение, те се доверяват сляпо на хора, които може би не са толкоз способени?

Аз го споделих към този момент за какво сме на пето място по затлъстяване и за какво децата ни затлъстяват. Поради повода, че някой нищо не е направил, с цел да се оправи с този проблем. Става въпрос за качествената работа на диетолозите. Дали ще си подобен или в някаква друга сфера, ти би трябвало да покажеш своя артикул и като го направиш, зад него да стоят обстоятелства. А не празни приказки. Доверяваш се, когато има обстоятелства. Що се отнася до фитнес инструкторите, аз различавам. Моят режим няма нищо общо с извайването на фитнес тяло. Който желае да има такова, се обръща към фитнес инструктор. При мен идват хора, които не са добре и здравословно и с тежестта. Нека има диетолози, само че дано да работи това, което оферират.

 

 

Каква е тайната за красивото и най-много крепко тяло?

Храна. Обичам да споделям една остаряла китайска мъдрост: „ Търси заболяването си на дъното на чинията. “ Когато човек се храни здравословно, давам за образец режима, няма от какво да предизвика инфектиране в тялото си, а знаете, че от него се предизвикат най-тежките заболявания. Тогава ще си здрав. Ще завърша с фраза на едно доста огромно име в диетологията Тим Ноукс: „ Когато хвърлиш хляба, имаш доста по-големи шансове. “ Аз бих споделил, че когато махнем тези токсини, които ни заобикалят, имаме доста по-големи шансове да бъдем здрави.

 Атанас Узунов за своя режим и смяната на живот: Хилядите благодарности и щастливи хора ме карат да продължа напред. Усещането е доста прелестно.

Какво е възприятието да помагате на толкоз доста хора в борбата с килограмите?

Много уморително душевен, само че и доста прелестно. Най-приятното е, когато виждаш обстоятелствата пред теб, тъй като аз доста държа на обстоятелствата във всяка една активност. И всичките трудове и благодарности от хората, когато ти се обадят и ти опишат какво се е случило с тях и по какъв начин към този момент нямат кръвно и са свалили килограмите, спят по-добре. Просто това те кара да продължиш и да се чувстваш добре. Благодарностите и щастливите и усмихнати хора.

 

 

Променя ли се човек вътрешно, когато отслабне?

Сто %. Чисто научно тези храни, с които се храним, те въздействат ужасно доста на мозъка. Отразяват се върху концентрацията, съня, настроението и депресивните положение. Когато махнем тези храни, хората са доста по-съсредоточени. Сънят им се усъвършенства. Променяш се от глава до пети.

 Можете да поръчате книгата с режима на Атанас Узунов  тук⤵️

 

 

 

 

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР